Hastighedsoptimering af WordPress website

Du er her: Forside \ Optimering af Worpress loading tid \ Hastighedsoptimering af WordPress website

Sådan gør du dit WordPress website op til flere sekunder hurtigere

I denne artikel vil jeg vise dig hvordan man laver hastighedsoptimering af et WordPress website. Jeg har ikke selv foretaget hastighedsoptimering på dette website og vil derfor gøre det i sammenhæng med, at jeg skriver denne artikel.

 

Sådan tester du loading tiden af dit website

Du kan teste loadingtiden af dit website på flere forskellige måder.

 1. Du kan åbne din browsers developer tool ved at klikke på “F12”, mens du er på hjemmesiden du vil teste. Herefter klikker du så på “Network”. For at foretage en test skal du trykke på “F5” mens du er på fanen “Network”. Se eksempel:
   
  optimering af loadingtid
 2.  

  Når du foretager tests er det vigtigt, at du skriver dine resultater ned. Dette kan du gøre i et notepad. Prøv at lave 10 tests eller flere og regn til sidst gennemsnittet ud, for din loadingtid.
   

 3. En anden og knap så nørdet måde du kan foretage test på, er ved at bruge denne: hastighedstjekker
 4. Jeg syntes dog personligt dette tool svinger ekstremt meget og vil derfor mene den førstnævnte er bedst.

 

Nu har jeg foretaget 10 tests, for at se hvor hurtig forsiden af mit website var om at loade. Det svinger fra alt imellem 3,74 sekunder til 4,21 sekunder. Gennemsnittet er 3,955 sekunder. Nu vil jeg så prøve at få loadingtiden ned.

Jeg vil installere plugin’et “WP Super Cache”. Dette plugin gør dit website hurtigere, men kan være en djævel at have aktivt, imens du udvikler på dit site. Derfor vil jeg anbefale dig, at deaktivere det, hvis du skal se efter ændringer du har foretaget på websitet. Da det kan være plugin’et viser dig en cachelagret udgave af dit website og det kan derfor være du ikke kan se de ændringer, som du har foretaget.
 
Når du har installeret plugin’et, så finder du det under “Indstillinger” eller “Settings”, hvis du har dit wp-admin interface på engelsk. Nu klikker du så på “WP Super Cache”. Du skal nu sørge for at der er valgt “Catching On” hvorimod du skal vælge “Catching Off” når du udvikler på dit site. Huske at trykke “Update Status” efter du har valgt. Se eksempel:
 
WP Super Cache
 
Nu har jeg så foretaget 10 yderligere tests efter jeg installerede dette plugin og har nu en loading tid på mellem 1,34 sekunder og 2,44 sekunder. Gennemsnittet er altså nu 2,219 sekunder, hvorimod det uden plugin’et var på 3,955 sekunder. Det er altså en forbedring af loadingtiden på 1,736 sekunder, hvilket vil give de besøgende en betydelig bedre brugeroplevelse af sitet.
 
Du kan læse mere om WordPress plugins her: WordPress plugins. Skriv gerne en kommentar med ris og ros om artiklen.

Om forfatter

Skriv et svar